Cum se aplica folia de protectie pe ecranul telefonului sau tabletei

Credeți că este ușor să aplicați o folie de protecție pe ecranul telefonului? Nu este mereu așa. De multe ori fie nu reușim să o plasăm pentru un aspect uniform, sau nu se lipesc colțurile și marginile sau mai rău, descoperim particule de praf sub folie.

Praful - Inamicul numărul 1. Poate cel mai greu este să găsim mediul ideal pentru a aplica folia. Chiar și cea mai mică particulă de praf ne poate obliga să renunțăm la momentul inițial al aplicării și să încercăm din nou, cu șanse sporite să stricăm iremediabil folia. Am găsit mediul cel mai puţin predispus la praf să fie...camera de baie. Dacă mai lăsați și apa puțin să curgă, pentru a îngreuna particulele de praf și a le obliga să se așeze, este ideal. Nu reușiți să aplicați fără praf? Nu-i nimic, mai avem soluții, citiți mai departe.

Cum aplicăm? Veți observa că folia este dotată cu două laturi indicate și acoperite cu straturi care se îndepărtează prin decojire. O parte o înlăturăm în momentul inițial al instalării, a doua, dacă totul decurge bine, după instalare.

Nu dezlipiți toată suprafața, ci doar puțin din latura superioară, începând cu orificiile pentru senzori și camera frontală (dacă există). Ajustați și începeți să lipiți progresiv, tot timpul utilizând cartela care a venit în ambalaj, pentru a asigura aderență și înlătura bulele de aer. Verificați apoi dacă este dreaptă, dacă senzorii sunt descoperiți și nu a intrat praf. Totul este bine? Înlăturați partea superioară de protecție prin decojire, începând cu indicatorul. Nu s-a lipit bine? Mai avem o soluție.
Valabil pentru foliile de bună calitate, acestea pot fi aplicate chiar și după ce au fost spălate cu apă și săpun. Dacă este vorba de bule de aer, care pur și simplu refuză să se lase îndepărtate, apa este suficientă. Pentru cazul în care particulele de praf s-au lipit de partea adezivă, vom utiliza și săpun. Cum facem? Nimic mai simplu, supunem folia la un jet de apă de la robinet, ținând-o de margini, ca să nu lăsăm amprente, apoi o scuturăm puțin, pentru a îndepărta majoritatea straturilor de lichid. Apoi o aplicăm în întregime pe suprafața ecranului, este mai ușor de potrivit când este udă și îndepărtăm particulele de apă folosind cartela. Este indicat să recurgeți la acest procedeu în ultimă instanță și să-l realizați cu telefonul stins. Dacă apa acoperă senzorii sau camera frontală n-ar trebui să fie probleme. Atenție la butoane, acolo nu este indicat să lăsați lichid să pătrundă.

Mai jos avem un videotutorial pentru a intelege mai bin preocesul de aplicare a foliei.